Formandens skriftlige beretning (generalforsamlingen 2018)

FORMANDSBERETNING FOR SENIORKLUBBEN I FALSTER GOLFKLUB.

                                             ÅRSBERETNING FOR 2018

Kære medlemmer af Seniorklubben

Tak for Jeres fremmøde – vi har som altid ved den årlige Generalforsamling spillet Norsk Stableford, hvilket jo er så godt, og hyggeligt, især det med at kaste, som jo er gratis.

Det har været et rigtigt godt golf år, og hvis man nu synes, at man ikke har spillet så godt, så er det i hvert fald ikke vejret der har skylden, vi har fået så meget forærende af banen,  det har været så fantastisk. Dog er der nogle af os der ikke kan holde til over 30 grader.

Jeg vil lige bemærke, at vi jo ikke er så mange mere på vores faste spilledag om torsdagen. Det skyldes først og fremmest, at vi er ca. 9 medlemmer færre siden sidste år, at nogle har meldt sig ud grundet de ikke synes de passede ind i seniorklubben, og andre er stoppet pga. af alder, ligesom nogle af vores medlemmer har ændret på deres medlemskab i hovedklubben. Atter andre er ikke mødt op pga. skrantende helbred, men dem håber vi at se næste år. Vi har dog fået 3 nye medlemmer i år. Det manglende fremmøde på torsdage, kan måske også skyldes, at der er Regionsgolf, at mange seniorer også spiller med i vores hul – spil turnering, nogle har også tilmeldt sig par – turnering. Så kan det godt knibe lidt med kræfterne for nogle, hvis alt dette skal afvikles, især hvis man skal spille flere dage i træk.

Jeg skal jo fortælle lidt om hvordan det er gået i vores sæson 2018 – det ville jo være så nemt, hvis jeg blot kunne sige – det er gået smadder godt, men det syns jeg ikke rigtig jeg kan nøjes med.

Jeg kan jo starte med at sige tillykke til alle dem der er blevet skrevet vildt meget ned – det har været helt utroligt.

Meeeen – vi har altså fået så meget længde foræret, grundet  vores  – og ikke mindst andre baner – har været så tørre, og selvfølgelig også fordi mange af Jer bare er blevet så dygtige.

Vi har også prøvet, at efterleve vores medlemsundersøgelse – den vi foretog i sidste sæson, men jeg må jo indrømme, at det har været noget svært og meget op ad bakke.

Vi ville jo gerne have flere af Jer der kun spiller 9 huller til deltage lidt mere i vores aktiviteter, også pga. det sociale, som jo betyder en del, men det skete bare ikke, og det synes jeg stadig er ærgerligt, I var inviteret med til matcher både på hjemmebane og udebane. Så efterlyste flere, at vi spillede for lidt slagspil – vi prøvede – men det kunne ikke fungere, og det skabte en masse uro, hvilket absolut ikke var hensigten. Vi har sikkert heller ikke været dygtige nok i bestyrelsen lige på det punkt, det skal jeg gerne medgive.

Hvis vi starter med julefrokosten 30. november 17 – vi var 51 til spisning – og 19 til spil med 1 jern/kølle, og os der var til spisning, fik en dejlig oplevelse, idet Janne læste op af hendes egen fortolkning af ”Peters Golf jul”, John bro fik årets Oscar – 43 point som sæsonens højeste, René og Gitte fik årets Børge, den fik de for at suse rundt i en buggy nede på Møn banen, så nogle troede de var kørt på sjov eller rodede rundt i en af de dybe bunkere. Vi var super glade for at give Victor til Kirsten Mikkelsen. Knud Pedersen vandt dagens 9 hullers spil med 22 point.

Så kom vi til åbningsmatchen den 5. april. Vi var 33 til bonusbold, som vi spillede rundt med 2 stk. værktøj. Menuen stod på Forloren hare med det hele – og så var vi i gang med sæsonen.

Jørgen introducerede, at vi også i år skal have en Senior – hul spil turnering. Og det var selvfølgelig glædeligt at så mange meldte sig til, om der skal laves om på måden vi gør det på, ja det må vi se på til næste sæson.

  1. maj tog vi en tur til Møn i fint vejr, Møn vandt over os med megen lille margen – kun 0.54 – Vi var 50 deltagere i alt, og vore medlemmer vandt alle nærmest hul præmierne. Det var også den eneste match hvor der var 9 huller tilmeldt.
  2. juni lamme tævede vi Maribo med 31,75 mod deres 28,12. Det var også den dag Hanne Tvangsø fik 43 point. 9 hullers turneringen blev aflyst pga. manglende tilslutning.
  3. juni havde vi forårsafslutning – vi var 32 og det var en hyggelig dag selvom vi manglede halvdelen af dem der var i præmierækkerne, måske skal vi håndhæve det der står i vedtægterne, nemlig at møder man ikke op, så bortfalder præmierne, men vi er altså bare så flinke, så det gør vi selvfølgelig ikke.

Forårsturneringen blev vundet af:

176 point i A-rækken var Oda

163 point i B-rækken var Hanne T.

174 point i A-rækken var Poul Anton

164 point i B-rækken var Erling

69 point for 9 huller var Margit

Tænker jeg lige vil nævne – at vi vist aldrig har haft så høje scores på en sæson. Så her komme de:

Den 5. Juli

Kitty vandt A rækken med 41 point – og sandelig om ikke Marianne vandt B rækken med samme point .

Erik Allan scorede 37 i A-rækken og Henning 38 i B-rækken

Den 12. Juli

Birgitte Petersen, vandt med 41 i A-rækken Janne Thorsen vandt med 27 i B-rækken

Tommy Luthmann vandt med 39 i A-rækken og Henning vandt med 41 i B-rækken

Og sådan kunne jeg blive ved——-

Den 19. Juli spillede vi foursome – med et godt fremmøde, og varmt vejr.

Den 26. Juli tog vi til Halsted – en dejlig – men ekstra varm dag 32 grader, hvilket var lige i overkanten. Vi deltog med 25, hvilket var flot. Matchen blev vundet af Halsted, med mindst mulig margen – de vandt med 0,3 point, og Søren Netterstrøm var rimelig kvæstet pga. af varmen, så det var lige før jeg blev rigtig nervøs. Alle var præget at varmen, og led noget under det.

Janne Thorsen vandt for vore damer med 42 point, og Finn Pedersen for herrer med 36 point.

  1. august stod den på Texas Scramble – igen i en glohed varme. Det var som altid, en lidt langsommelig affære, men som altid sjovt, og vi fandt ud af, at det er umuligt at spille 2 4 bolde på samme hul.

8.-9. august var vi på Senior tur til Holbæk. Det var en fantastisk sjov og god tur, vi spillede 2 meget forskellige baner – igen i god varme – og boede et dejligt sted nemlig på Hotel Strandparken i Holbæk, vi fik fantastisk god mad, 3 retter med vine, og efterhyggede på terrassen (med vandudsigt) og diverse gode drinks eller var det nu kaffe med sprut i. 10 af deltagerne tog 1 ekstra overnatning. Henning styrede løjerne på hjemmefronten, og igen med høje scores. Vi fandt ud af, at det kan fungere fint med at køre selv.

  1. august Varmt igen, men ingen scorede over 36, bortset fra Flemming Skovgaard, der fik 37 fra rød tee, rigtig flot, men han var altså også kørende. Vi vil lægge os i selen for at løse problemet med herre-spil fra rød tee. Vi spillede eftermiddagsgolf, da formanden havde solgt vores morgen tider til green fee gæster. Hvis vores klub skal leve, er det mega vigtigt med fremmede på banen. Efterfølgende spiste næsten alle kæmpe store hakkebøffer, så slap man for at lave mad derhjemme.
  2. august Så kom dagen hvor vi for første gang selv skulle afholde Åben Seniordag. Igen var vejret med os. Vi var 56, hvilket var knap så mange som sidste år. Der var 17 gæstespillere, hvilket også var lidt mindre end sidste år. Vi synes det var en god dag, med meget flotte præmier, gavekort for i alt kr. 5.400 + flotte vin gaver. I år gik de fleste af præmierne til egne rækker, modsat sidste år hvor det var gæsterne der løb med det hele, så det var en mægtig god dag, med fin stemning over hele linien.

6.sept. havde vi venskabsmatch mod Storstrømmen, og igen tilsmilede vejret os. Der var godt fremmøde fra vore gæster, som mødte med 23 deltagere, mens vi selv var 24. Vi vandt stort med et gennemsnit på 28,1 mod 22,1.

Poul Anton vandt med 39 point

Helge fik 37 point og Carsten Ellevang fik også 37 point.

Der var rigtig fin stemning og Brinnie fik virkelig meget ros for gammeldags kyllingesteg med det hele, og en del bemærkede, at det ”fandme var lækkert med noget sovs der kunne hænge på kartoflerne”.

Så kom dagen den 19. September, hvor Manne klubben stod for den årlige MDS turnering. Lige netop i år – var året hvor vi sejrede over manne klubben, endda stort, gennemsnit for klubberne fordelte sig således, M27,68 D26,37 og S30,29. Det var en rigtig fin dag, med god stemning, dog kunne vi fra Senior klubben godt have mødt op med nogle flere deltagere, vi var 14 tilmeldte, men deltog i spil kun med 13, hvilket godt kunne have været bedre. Det er Seniorklubben der står for arrangementet næste gang, så vi håber på bedre opbakning.

Dette var for så vidt ordene – men jeg vil gerne give nogle ord med til denne beretning.

Kære medlemmer af Seniorklubben

Der er en sag som jeg føler mig nødsaget til at kommentere på. Det er ret trist – faktisk, og jeg har svært ved at forstå at lige netop dette problem opstår nu.

Det handler især om måden vi kalder ud på, det er lige pludselig totalt forkert. Nogle mener, at skal ske ved lodtrækning, at vi i Seniorklubbens bestyrelse snyder, at vi danner kliker, at vi i bestyrelsen sorterer hvem der skal spille sammen. Det gør vi absolut ikke bevidst.

For det første har vi en regel der siger, at ægtefæller ikke spiller sammen, for det andet er der – næsten hver gang, et par stykker der spørger om de ikke kan kommen først ud, fordi man har en aftale, for det tredje, vil vi også meget gerne tage forskellige hensyn til vore medlemmer, det kan være at man ikke skal for langt væk, eller at scooteren kun lige akkurat kan køre 18 huller, vi har også efterhånden mange der kun spiller 9 huller, og for at man ikke skal spille kun med hinanden, forsøger vi at sende en 9 huller med ud i en 4-bold.  Og så er der jo endelig en kæmpe forskel på om man er 10-12 stykker eller som i Seniorklubben omkring 30 eller flere. Dog forsøger vi med lodtrækning så langt hen ad vejen det kan lade sig gøre.

Vi har altid kaldt ud på denne måde, førhen var det blot med manila mærker, men vi gjorde det fuldstændig på samme måde. Så det er mig uforståeligt, at der lige pludselig skal være så meget bøvl.

Vi modtager gerne konstruktiv kritik, og vil gerne tale om sagerne, hvilket vi også har gjort, vi har endda inviteret et medlem af Dameklubbens bestyrelse med til møde, og vi har haft en rigtig fin dialog med vedkommende, hvor alt var holdt i en fin tone, og det har bestyrelsen respekt for, men vi kan og vil ikke acceptere, at andre kun kan være kritiske, på den sladderagtige måde, og Seniorklubbens bestyrelse vil ikke finde sig i, at én af os bliver overfuset af et bestyrelsesmedlem fra dameklubben. Det er simpelthen ikke rimeligt.

Lad dog Seniorklubbens bestyrelse arbejde på deres måde. Tidligere bestyrelser i Dameklubben har vi aldrig haft problemer med – tværtimod, og det er altså ikke Dameklubben der skal bestemme hvordan vi i Seniorklubben skal arbejde.

Vi i vores bestyrelse ved nemlig, at vi gør et ordentligt stykke arbejde, vi bekymrer os om vore medlemmer, vores bestyrelse er dygtige, vi har uden tvivl Falster Golfklubs bedste hjemmeside, og tænk Jer – vi gør det frivilligt, bruger så mange timer, og kun til ære for alle i Seniorklubben, så ærlig talt – til dem der deltager i sladderen mod mig og andre i bestyrelsen, I kan faktisk ikke være det bekendt. Heldigvis får vi, af rigtig mange også megen ros, og det glæder os altid.

Afslutningsvis kan jeg også sige, at – for det meste har mit arbejde været sjovt, det har også været en fornøjelse at lære Jer alle at kende, og jeg er rigtig glad for alle de gode timer. En stor fornøjelse har det også været at arbejde i en Bestyrelse, hvor vi har været bare så gode til at supplere hinanden, gode til at grine og være positive. Jeres bestyrelse i Seniorklubben er dygtige folk, så tag lige og pas godt på dem og især de nye der kommer til.

Tusind tak til Jer alle, og tusind tak til vores hovedbestyrelse, som knokler helt vildt for at vi kan have et sted at være i vores fritid, et sted hvor vi kan dyrke vores passion, som også giver os den bedste motion, og hvor man altid kan få et kram og et godt grin f.eks. over en små fræk vittighed, og heldigvis er vi også gode til at grine af os selv.

En stor tak herfra, skal også gives til alle der arbejder for klubben, maler, reparerer m.v. Hus udvalget som bruger vildt mange timer, de folk som vedligeholder skoven, banen. Uden alt dette – så ville vi ikke have en god golfklub.

Tak fordi I lyttede.

Ulla Sørensen

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.