25.000 golfspillere har diabetes uden at vide det

Diabetesforeningen vurderer, at omkring 25.000 golfspillere i Danmark har type 2-diabetes eller forstadier til sygdommen – uden at vide det.

Danskerne frygter kræft, men ikke i så høj grad diabetes. Det skyldes blandt andet, at de fleste opfatter sygdommen som uden de store konsekvenser.

– Men danskerne ville frygte diabetes, hvis de var opmærksomme på følgesygdommene. Det drejer sig om blindhed eller nedsat syn, hjerte-kar-sygdomme, nyreproblemer, amputation, depression og impotens, siger Henrik Nedergaard, adm. direktør i Diabetesforeningen.

I forbindelse med Verdens Diabetes Dag i uge 46 giver apoteker og sundhedscentre i hele landet mulighed for at danskere kan få testet deres risiko for diabetes.

– Har dine forældre eller søskende type 2-diabetes, bør du teste din risiko og tale med din læge. Din risiko er størst, hvis dine forældre har sygdommen. Hvis én af dine forældre har diabetes, er din risiko 40 procent. Har begge dine forældre diabetes, er din risiko for selv at udvikle sygdommen 80 procent, siger han.

På Diabetes.dk kan du teste din risiko, og man kan se hvilken dag ens lokale apotek eller sundhedscenter holder åbent for at teste din diabetesrisiko.

Test din risiko her: http://www.diabetes.dk/diabetes-2/fakta-om-diabetes-2/test-din-risiko.aspx

Ovenstående artikel er sakset fra golf.dk

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.