Tættest på hullet?

Er en bold i hullet (Hole-in-one) ’nærmest hullet’ eller er en bold, der ligger lige på kanten og ikke er rullet i hul ’nærmest hullet’. Det er lidt af en akademisk diskussion, og havde man nu kaldt det ’nærmest flagstangen’, var der ingen tvivl.  Det er ikke noget, der er nævnt i Reglerne, men alligevel spurgte jeg regeleksperten Brian Oswald, og efter hans mening var der ingen tvivl: En Hole-in-one er nærmere hullet end en bold i hvile på hulkanten.

Så skulle vel alle tvivlsspørgsmål være fjernet.