Skrænten på hul 8

 

Har du et spørgsmål så send det til: post@fgkseniorklub.dk

Jeg har stillet John Steenfelt-Jensen følgende spørgsmål:

Hvad gør man med en bold, der havner på skrænten på hul 8 eller er havnet langt inde i skoven?

SVAR:

Det gode ved golfreglerne er, at der i reglerne findes en løsning på ethvert problem (i golfspillet!).

Det gælder også, hvis man har været så uheldig at slå en bold langt ud i skoven på hul 3 eller ned i buskene på skrænten på hul 8 i Falster Golfklub.

 

Fremgangsmåden afhænger af, om man finder og identificerer bolden inden for 5 minutters søgning (Regel 27-1c), eller man ikke finder – eller opgiver at finde – bolden. Læg mærke til, at man ikke blot skal finde ’en bold’, men også skal kunne identificere den som sin egen. Det er ikke nok, at man mener, at man spiller med en ’Titleist nr. 2’ eller ’En hvid Top-Flite’. Bolden skal være tydeligt mærket, så man VED at det er ens bold (Regel 12-2). Kan man ikke det, er bolden tabt (Def. Tabt bold).

Læg også mærke til, at der ikke står noget i Reglerne om, at man skal lede efter sin bold. På den anden side kan man heller ikke forhindre ’hjælpsomme’ medspillere eller tilskuer i at søge efter den – selv om man ikke selv ønsker det. Hvis bolden findes inden 5 minutter, og man ikke har spillet en ny bold, så hænger man på den.

Hvis man finder bolden og identificerer den, har man selvfølgelig altid den ’gyldne’ golfregel – Regel 13 – at spille bolden som den ligger. Hvis dette ikke er muligt, må man erklære bolden uspillelig i henhold til Regel 28. Der er så tre muligheder, som alle koster 1 straffeslag:

  • Gå tilbage til det sted, hvorfra den oprindelige bold er spillet, og drop en bold.
  • Gå tilbage i flaglinjen, så langt som du ønsker, og drop en bold.
  • Drop en bold inden for 2 køllelængder fra det sted, hvor den oprindelige bold lå, men ikke nærmere hullet.

På hul 8 er det som regel en af de to første muligheder, man med fordel kan anvende. Hvis man er havnet langt inde i skoven, er der som regel kun den første mulighed tilbage. Hvis bolden ligger mindre end to køllelængder inde i skoven, kan man med fordel bruge den sidste mulighed, og droppe ud af skoven.

Hvis man ikke finder bolden eller ikke kan identificerer den er det Regel 27-1 man skal rette sig efter. Og det er meget enkelt: Man skal gå tilbage til det sted, hvorfra den oprindelige bold er spillet og droppe en bold, og med 1 straffeslag slå en ny bold.

Alt det vandren frem og tilbage sinker jo spillet, og på hul 8 kan man godt blive træt af at tage turen op og ned. Derfor har golfreglerne også en Regel 27-2, der hedder Provisorisk bold, som man ALTID bør spille, hvis man er det mindste i tvivl om hvor ens oprindelige bold befinder sig.

Reglerne for Provisorisk bold med alle krinkelkrogene kræver en særlig gennemgang – så den tager vi en anden gang.

Ha’ en god runde.

John S-J