Nye lokal regler for Falster Golfklub

Der er fra 2016 kommet nye lokal regler for Falster Golfklub. De er gengivet herunder. De ny regler vil herefter kunne findes under menupunktet: DIVERSElokal regler for FGK.

Lokale Regler for Falster Golfklub.

Banemarkeringer.

  • Hvide markeringer: Out of bounds.
  • Gule markeringer:    Vandhazard.
  • Røde markeringer:   Parallel vandhazard.
  • Blå markeringer:      Areal under reparation.
  • Blå pæle med sort top:  Areal under reparation med spilleforbud.

Banemarkeringer kan være pæle, plader og/eller afstribninger.

  • Alle gule, røde, blå og gul/grønne pæle, plader og/eller afstribninger, landmålerpæle, afstandsmarkeringer i fairway samt skilte er ikke-flytbare forhindringer. Regel 24-2.
  • Træflis er løse naturgenstande. Regel 23-1.
  • Sten i bunkers er flytbare forhindringer. Regel 24-1.
  • Kørevejene, der krydser 3. hul samt 13. og 16. hul, er ikke-flytbare forhindringer. Regel 24-2.
  • Afstandsmåling:

For alt spil på denne bane må en spiller skaffe sig oplysning om afstand ved at bruge en afstandsmåler. Hvis en spiller, under en fastsat runde, bruger en afstandsmåler til at måle andre forhold, der kan påvirke hans spil (f.eks. højdeforskel, vindhastighed, m.v.), er dette et brud på Regel 14-3.

Straf ved overtrædelse af Lokale Regler:

Hulspil – Tab af hul.

Slagspil – 2 straffeslag.

Reglerne godkendt af DGU januar 2016.

 

Nye lokale regler for Falster Golfklub.

I forhold til de gamle regler er der sket følgende:

* Det gamle punkt 2 om umarkerede grøfter, er bortfaldet.

* Det gamle punkt 6 om vintergreens er bortfaldet.

* Punktet om afstandsmåler er forenklet.

* De blå pæle på hul 3, 13 og 16 forsvinder.

* Lidt ændret sprogbrug.

Forklaring til de enkelte punkter.

De umarkerede grøfter, som primært findes på baghullerne, er nu ikke længere en vandhazard. Det vil sige, at hvis du er landet i en grøft, så har du nok et problem. Du kan så vælge, at spille bolden som den ligger, eller erklære den uspillelig.

Punktet om vintergreens er fjernet, da reglerne er omtalt i regel 25-3. Hvis du ved spil til en sommergreen lander på en vintergreen, så er du landet på en forkert green. Det betyder, at du SKAL droppe fri uden straf. Hvis du ikke dropper fri af vintergreenen, så får du 2 straffeslag, eller taber hullet i hulspil. Problemet er bare, at det kan være svært at se, hvor der er eller var vintergreen. Derfor: Hvis der er et vinterhul, så er der også en vintergreen. Hvis der ikke er et vinterhul, så er der ingen vintergreen. (Så er det fairway). Kontakt din markør, hvis du er tvivl.

Brug af afstandsmåler er tilladt. Det kan være et målebånd, en kikkert, et Garmin armbåndsur, en mobiltelefon med diverse Apps, der kan vise afstand og baneguide. Hvis en afstandsmåler kan vise andre ting, er den ikke ulovlig. Det er først et problem, hvis den er sat til at vise andre ting, som f.eks. højdeforskel og vindhastighed, og spilleren derved opnår en fordel. 1. gang spilleren anvender en af disse ulovlige ting får han 2 straffeslag / tabt hul. 2. gang er det diskvalifikation.

De blå pæle ved kørevejene på hul 3, 13 og 16 forsvinder. Du kan stadig få lempelse uden straf (gratis drop), hvis din bold lander på vejen. Det foregår sådan: Find det NÆRMESTE punkt for lempelse – ikke det bedste punkt!!! Det er det nærmeste sted, hvor du kan STÅ og SLÅ, uden at berøre vejen. Fra det punkt har du en køllelængde – ikke nærmere hullet – til at droppe bolden. Du kan også bare spille bolden som den ligger.

Med venlig hilsen

”Lokalregeludvalget”

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.