Formandens beretning – 29. oktober

Årsberetning for 2015 fra generalforsamlingen den 29. oktober.

Så gik endnu et år her i vores Seniorklub – næsten alt for hurtigt, og fra starten af sæsonen, blev det jo hurtigt klart – at vores gode formand – René – lige pludselig havde fået mere end 1 kasket på, og det var jo ikke så godt, så derfor måtte der jo ske noget i bestyrelsen – alle i bestyrelsen mente så – at det skulle være mig der tog over, det håber jeg I har levet ok med.

Hele foråret og det halve af sommeren har det været ”ikke sommer”, men nærmest efterårsagtig, men heldigvis – har vi i den sidste del af juli og i august endelig mærket varmen. Selv september har vist sig fra sin gode side.

Tak til alle Jer – der altid troligt møder op, tak for Jeres altid gode humør, tak for den gode sociale indstilling – der udvises – det er det der gør, at det er sjovt at være bestyrelse, at det er sjovt at spille golf, og jeg bilder mig ind, at det også er det der gør, at så mange møder op hver gang.

Bestyrelsen kan jo finde på ”hvad som helst” har I nok opdaget, så tak for opbakning og tilslutning, samt stor tålmodighed til alle arrangementer. Var der ingen opbakning ville tingene jo ikke kunne lade sig gøre.

Vi har i år fået 4 nye medlemmer – samtidigt må vi så også sige, at der er 4 som har meldt sig ud, et par stykker pga. sygdom og høj alder. Desværre har vi også mistet et medlem her i september – nemlig Lillian Bagger, som måtte give op efter lang tids sygdom.

Vi er i dag 94 betalende medlemmer. Ud af dem, har 1 meldt sig ud fra 2016, og så har vi et ”æresmedlem” som spiller golf i fin stil – stadigvæk – nemlig Betty Dahl.

Vi har i hele 2015 – 11 runde fødselsdage – og det der med at der står små skarpe, snold o.m.a. ude på hul 7 – det er en god tradition. Vi har tilmed også haft det held, at der også samtidig stod noget på hul 1, så det var en ren svir at gå til golf. – Jeg tror nok at vi har 19 der runder i 2016 – det bliver sjovt.

Nu er vi så også blevet vant til at starte kl. 9.00 – det gør en forskel, det har fungeret godt – selvom nogle – uden for seniorklubben – til tider synes, at vi er noget ”forkælet” dvs. at vi har for mange tider, det er ligesom om, at nogle helt har glemt, at vi mange gange i løbet af sæsonen er omkring 50 personer der skal spille, det er også helt glemt, at vi er den største ”klub i klub”. Det har vi nu – forhåbentlig – til alles tilfredshed fundet ud af at løse på en god måde.

Til Vores julefrokost sidste år – var der overraskelser – til alle, små indbringende kuverter, og så blev Betty Dahl fejret – 90 år – det var en rigtig god dag for alle.

Vi har lagt os i selen for at få nogle rigtig gode sponsorer – Ny sponsor for 2015 var Henriks Hvidevarer i Vordingborg, og vi har endnu engang fået en fantastisk aftale med Nielsens Kafferisteri, så alt i alt er det super. Da vi meget gerne vil have andre sponsorer ind i varmen – til gavn for os alle – kunne vi opfordre vore medlemmer til også at være om sig – især her nede på Falster, da alle vore andre sponsorer er fra Vordingborg. Så vi håber meget – her fra bestyrelsen, at nogle har lyst til at gøre et stykke arbejde her i området.

Tak til alle Jer der var flittige til at møde op til vintergolf – i perioden 1. november til 31. marts var der 381 seniormedlemmer til golf – faste gengangere. Det er smadder godt gået, der er i hvert fald nogle gæve seniorer der ikke piber for vejr og vind.

Åbningsmatchen 9. april var længe ventet, vi skulle prøve noget nyt – nemlig Bonus-bold, det var Oda der gav os ideen – tak for det Oda, og vi var 55 medlemmer som startede 2015 sæsonen i flot stil med god mad efter spil, samt amerikansk lotteri og auktion.

Nu var sæsonen så i gang, og i år prøvede vi noget anderledes – nemlig at have både en forårs – og en efterårs turnering, og med præmier for begge. Vi har besluttet, det vil vi gerne fortsætte med. Der vil være 7 tællende runder i hver, med fradrag for den dårligste, og jeg kan oplyse, at der kun er 7 medlemmer der har spillet 7 runder i forårsturneringen.

Vores Bistro Hul 19 er vi blevet vældig glade for – Brinnie har forstået at lave noget mad vi kan lide – så vi håber meget, at det kan fortsætte – og jeg synes, at vore medlemmer har støttet godt op om dette nye projekt.

Venskabsklubber

Rønnede er blevet skiftet ud med Maribo, som vi lagde ud med at besøge i foråret – føj for den – det var vådt og blæsende. Så Maribo vandt på hjemmebanefordel men der var god mad, + et par snapse, så det hjalp lidt.

14 dage efter havde vi besøg af Møn – 11 mand – noget sløjt med deres tilmelding, vi kan nok gøre det bedre, når vi til næste år skal på besøg hos dem, hvilket vi også højlydt fortalte. De vandt ”knebent” selv om vi i første omgang udnævnte os selv som vinder – måtte vi sande, at vi havde en lille tællefejl – men skidt, for som Finn sagde – så er det sgu da dem der skal betale for indgravering, – og det koster.

Vores tyske venner var med da vi spillede mod Møn. De kom igen med en fin gave. De meddelte også, at de fremover ikke spillede med os, men gerne kom og spillede vores bane. Årsagen var, at de havde deres egen turnering ”kørende” – men også at de synes det var for tidligt, da de gerne aftenen inden spil, fik lidt rigeligt inden for vesten, det var noget med ”rigeligt” whisky. Så det kneb med at komme så tidligt op.

Så kom tiden hvor vi skulle have Halsted på besøg, og de var også lidt tarvelige – de kom kun med 14 – undskyldningen var – at det var ferietid, og de passede børnebørn, spillede regionsgolf m.v., men det stormede med 10 pelikaner, så mon ikke den hænger der, nogle havde læst vejrudsigten – heldigvis vandt vi, så lidt positivt var der jo.

Så skulle vi en tur til Nykøbing 25 var af sted, men desværre løb Storstrømmen med sejren.

Så vi kan konkludere, at vi kun vandt med 1 sejr ud af 4 – det må vi jo se at gøre bedre i næste sæson, eller måske skal vi bare møde op med få mand, så er det nemlig noget nemmere at sejre, som formanden også sagde fra Møn.

Falster Golfklub Festuge skal jeg også lige sige lidt om.

Vi var ude i en polemik omkring match/greenfee, hvad vore seniorer skulle betale for at deltage, idet vi i seniorklubben kun ville opkræve 250 kr. – men – det var annonceret med, at det skulle være 300 kr. Det skal så også nævnes, at der ikke var noget overskud, hvilket vi heller ikke havde kalkuleret med. (Finn havde vist regnet med lidt, og så havde Jørgen brugt pengene på hvide duge).

 Vi havde igen i år – en rigtig god dag. Der var 76 tilmeldte, og det var fra 10 forskellige klubber, hvilket må siges at være ok.

Andre aktiviteter.

Fis og Ballade – igen i år var det vældig festligt – selv om dagen måtte flyttes fra den 16. juli til den 23. juli. Vi spillede hullerne på kryds og tværs, blev belønnet nogle af stederne, og blev straffet andre steder.

Det var 50 veloplagte seniorer, som ”legede” ude på banen, som blev serviceret med ”næsten” alt hvad de måtte ønske. Bedst udklædte Herre – en meget ”fræk sygeplejerske” var Erik Thorsen, Bedste Dame – klædt i et eller andet flot pink fabeldyr – var Kirsten Eberhardt. Vi har planer om, endnu 1 gang at gentage ”balladen”, og dagen bliver – kan jeg afsløre allerede nu – den 1. september, så er der jo ikke nogen ”feriepassebørnundskyldning” for ikke at deltage.

Golfrejse til Løgstør.

Dejlige dage for os 38 + 2 gæster fra det jyske. Vejret var med os alle dage, Skønne baner – især Sebber Kloster – som var svær, men med de flotteste udsigter man kunne tænke sig. Visse medlemmer, var også ude i svære akrobatiske øvelser på hul 7 – og jeg siger altså ikke hvem. Kirsten havde så taget forskud på det med akrobatikken, idet hun slog en mislykket saltomortale ude ved toiletvognen, med en brækket arm til følge, vi havde nu noget medlidenhed med hende – skal siges. Arrangørerne skal have stor ros, så de må meget gerne få fornøjelsen for igen at tilrettelægge en god tur, og dejligt med gun-start på de forskellige baner.

Udflugt til Næstved

I dejligt vejr mødte 26 spillere op i Næstved. Vi havde håbet på gunstart – bare på 2 huller – men det fik vi altså ikke lov til, dette bevirkede, at det blev en lang dag for – især de sidste – det gjorde nogle kede af det, og det skal jeg selvfølgelig beklage endnu engang. En bonus var dog, at vi fik dejligt ”stegt flæsk med det hele ad libitum” + kaffe, så jeg håber vi er tilgivet – men Næstveds bane er en dejlig bane, selvom der er vand på 12 huller, og vi spiller den gerne igen.

Irish Humble

En dejlig dag – i flot vejr. Vi var 48 spillende – og så havde kassereren fundet ”småpengene” frem og gav mad og noget at drikke. Vi var 51 til spisning, og Jørgen havde fundet præmier frem. Flemming og Karen havde også doneret et par flasker, så alt i alt en god dag, og et sjovt spil – som vi sagtens kan gentage.

Dette var ordene – Jeg håber ikke at snakken var for lang – ej heller for kort – .

Bestyrelsen er glad for I kom – så

Tusind Tak for Jeres opmærksomhed.

Us/2015

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.