Nyt i regelbrevkassen

Der har på det seneste været nogle spørgsmål, som både vedrører Golfreglerne og Etiketten på en golfbane. Når det drejer sig om de rene regelspørgsmål er det relativt let, at besvare spørgsmålene, idet der både er regelbøger og er mange ’kloge hoveder’ at spørge, hvis man er i tvivl. Anderledes stiller det sig med spørgsmål vedrørende etiketten / god opførsel på en golfbane. Der må vi ty til sund fornuft – og det er jo noget vanskeligere at opdrive.

Nærmest hul.

Der har været rejst tvivl om, hvornår en bold er ’nærmest hullet’, eksempelvis på hul 9.

Konsekvenser af flytning af pæle m.v. (jfr. mail fra Falster Golfklub)

John Steenfeldts svar kan du allerede nu se i regelbrevkassen!

At slå ’op i nakken’ på foran gående spillere

Oda W. har forelagt os følgende problemstilling:

Alle kender følgende situation – På vej til en green/eller på en fairway kommer der en bold flyvende / rullende bagfra. Enten lander den bag ved en eller måske kommer den løbende mellem benene på gruppen eller endnu værre lander bolden FORAN gruppen. De fleste bliver naturligt “stiktossede” og enten teer man bolden op eller smider bolden ind i skoven eller måske tager man bolden i lommen. Oda har fået forklaret af en golfspiller fra en anden klub, at man kunne blive indberettet for at tee bolden op osv., men til hvem? Den der har slået bolden skulle vel være den skyldige. Er der noget i golfreglerne eller måske i de golfetiske regler som har en afgørelse på hvad man må/kan gøre i de ovennævnte situationer?

Se svaret i regelbrevkassen.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.