Greensome

Seniorklubbens modificerede greensome.

Spillehandicappet udregnes som et gennemsnit af de 2 spilleres antal tildelte slag.

Præcisering af reglerne i forskellige situationer:

Greensome er en variant af Foursome. (Regel 29). Kan både spilles som hulspil og slagspil (stableford)

Begge spillere slår ud fra teestedet og herefter vælges hvilken bold, der skal spilles videre med. Når man har valgt en bold (den anden spillers bold samles op), skiftes man til at slå. Den spiller, hvis drive ikke blev valgt slår 2. slaget og så fremdeles indtil bolden er i hul.

Hvis begge spillere driver boldene out of bounds eller på anden måde er tabt, må kun en af spillerne drive om. Partnerne bestemmer selv hvem der skal slå, og vedkommende skal slå fra partnerens teested, hvilket er værd at huske på, hvis det er en kvinde og en mand, der er partnere, og spiller fra hvert deres teested.

Hvis begge spilleres drives slås i en vandhazard er proceduren stort set den samme: Man vælger, hvilken bold, der skal spilles videre med, og partneren dropper og spiller videre med den droppede bold.

En evt. provisorisk bold skal slås af partneren, som altså også skal slå, hvis den oprindelige bold findes.

Et eksempel: Slår spiller nr. 1 bolden i vandet, eller erklærer han en bold uspillelig etc., så skal spiller nr. 2 slå det næste slag. Man lægger så straffeslaget til, når hullet er færdigspillet.

Straffeslag påvirker ikke spillerækkefølgen. (29-1).

Hvis en spiller slår, når hans partner skulle have slået, taber hans side hullet i hulspil (29-2). I slagspil får siden to straffeslag, og man skal gå tilbage og slå om fra det sted, hvorfra siden første gang spillede i forkert rækkefølge. Hvis siden udfører et slag fra det næste teested uden først at rette fejlen bliver siden diskvalificeret. (29-3). Så det er altså vigtigt, at holde styr på straffeslagene og ikke lade dem få indflydelse på spillerækkefølgen.

“citat fra John Steenfelt-Jensen”

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.